Защо да изолираме дома си с минерална вата още този сезон?

Шест важни причини за това

Сега е времето да планирате топлоизолация на фасадата на жилището – ние ще ви помогнем с безплатна консултация.

Напоследък много се говори за саниране, топлоизолация, енергийна ефективност на сградите. Дали това не е просто поредната мода? Какви ще бъдат ползите за вас в краткосрочен и дългосрочен план? Как да решите кои са най- подходящите продукти за изолация точно на вашия дом? Как да планирате и организирате процеса по закупуване и монтаж на топлоизолационната система?

Нашата препоръка е: не губете повече време в колебания и пари за преразход на енергия, а планирайте изолация с минерална вата на фасадата на дома още този сезон.

Ето 6 важни причини да направите това:

Добрата топлоизолация на дома ще намали не само сметките ви за отопление през зимата, но и тези за охлаждане през лятото

Замисляли ли сте се, че изолацията е решение за по-ниски сметки не само през зимата, но и през горещите летни дни? Естествената фасадна изолация с каменна вата ще ви помогне да поддържате постоянна, комфортна температура у дома през всички сезони. По този начин може да намалите сметките си за отопление и охлаждане на къщата още сега.

Може да имате по-здравословен микроклимат у дома, ако го изолирате с минерална вата

Каменната минерална вата е естествен продукт, който се характеризира с няколко десетки пъти по-висока паропропускливост, в сравнение с тази на други топлоизолационни материали. По този начин стените “дишат” и така се предотвратява образуването на конденз и мухъл, които са опасни за здравето. Само си представете: едно четиричленно семейство „произвежда“ до 8 литра влага всеки ден, която, ако не може да излезе навън през сградната обвивка под формата на пара, би останала в помещенията. 

Изолацията от каменна минерална вата не само намалява сметките за енергия, но и шума от улицата

„С един куршум – два заека“, точно такова решение е фасадната изолация от каменна вата: хем по-ниски сметки за енергия, хем по-добра почивка у дома след работа, тъй като освен топлоизолация, ватата предлага и отлични звукоизолационни свойства.

С фасадна изолация от минерална вата домът ви ще бъде по-защитен от пожари

Никой не иска да мисли за природни или други бедствия, но все пак такива се случват и е добре още при строежа или реновирането на къщата да вземем нужните предпазни мерки. Фасадната изолация с минерална вата е такава мярка за пожарозащита на дома, тъй като, както и камъкът, от който е произведена, ватата е напълно негорим материал. Неслучайно новите европейски норми за строителство налагат задължително използване на минерална вата за фасадите на високите сгради.

Инвестицията във фасадна изолация се изплаща много бързо

Проучвания доказват, че инвестициите в качествена изолация с минерална вата се изплащат много бързо – за 2 или 3 години, а понякога дори и за по-кратък срок, благодарение на драстичното намаление на сметките за парно и климатик. А това означава – плащаш еднократно, а след това ти остават свободни средства за любимите ти занимания, нови покупки за дома или пътешествия със семейството и приятели.

Изолацията от минерална вата запазва свойствата си непроменени във времето

Виждали ли сте как изолационните плочи на санирани вече сгради се “четат” на фасадата? Този проблем нямаше да съществува, ако топлоизолационната система беше изпълнена с каменна минерална вата. Направената от камък вата може да ви служи вярно дъ-ъ-ълги години – и на вас, и дори на внуците ви.

Разбира се, за да се радвате наистина на максимален ефект от направената фасадна изолация десетилетия напред, важно е да изберете качествени продукти с необходимите технически характеристики и дебелина, според климатичните особености на района, в който живеете, изложението и типа на постройката, както и при монтажа да са изпълнени качествено всички задължителни елементи на системата за изолация.

Хората са казали: „Пет пъти мери, веднъж – режи“, но как да направите сами правилния избор сред толкова много продукти на пазара? Ние от Кнауф Инсулейшън, част от германската Група Кнауф, вече повече от 40 години сме лидер в производството на топлоизолационни материали от минерална вата и сме готови да ви помогнем.